Logo mob
Особистий кабінет

03.07.2018

Планових вимкнень поменшає - прикарпатські енергетики освоюють нову технологію

З 7 серпня в АТ «Прикарпаттяобленерго» стартує навчання, після якого бригади енергетиків першими в Україні проводитимуть роботи на повітряних лініях 0,4 кВ під робочою напругою.

 

Для того, щоб скласти програму навчання, працівники технічної дирекції та навчально-курсового комбінату проходили двотижневі курси у «Вінницяелектротехнологія» ДП «НЕК «Укренерго». Саме вони і читатимуть лекції та проводитимуть практичні заняття своїм підлеглим.
Навчання проводитимуть у навчально – курсовому комбінаті обленерго у два етапи.  Першими освоять нову технологію з використанням інструментів з ізольованими тримачами працівники оперативно-виїзних бригад компанії. Трохи згодом – працівники виробничих дільниць електромереж.
На енергетиків чекають 12 годин лекцій і 7 годин практики, після яких проведуть залік і видадуть посвідчення з допуском до робіт під напругою тим, хто його складе. Після проходження навчання, бригади зможуть працювати на лініях, не відключаючи споживачів. У компанії розповідають, що це дозволить зменшити тривалість вимкнення споживачів при планових роботах.
Під напругою планують проводити два види робіт: підключення нових споживачів та ремонт затискачів, які застосовують для розгалужень на ізольованому проводі. «Під напругою такі роботи не виконує жодне обленерго. Але використовуючи ізольовані інструменти і відповідну технологію робіт можна безпечно працювати на низьковольтних мережах до 1 кВ, виконаних ізольованим проводом, не відмикаючи споживачів.  – розповідає Олег Білий, начальник служби розподільчих мереж. -  Раніше для проведення таких робіт ми відмикали лінію на кілька годин. Завдяки застосуванню цієї технології та інструментів планових вимкнень електроенергії буде менше, їх тривалість скоротиться, а це, в першу чергу, зручно для наших клієнтів».