Logo mob
Особистий кабінет

27.07.2018

В АТ «Прикарпаттяобленерго» - об’єднання філій

В АТ «Прикарпаттяобленерго» тривають реорганізаційні зміни на вимогу закону України "Про ринок електричної енергії", який був прийнятий 11 червня 2017 року. Цим законом передбачено впровадження з 01 липня 2019 року нової моделі ринку електроенергії. Реорганізація ринку енергопостачання передбачає поділ всіх обленерго на окремі організаційні структури, одна з яких буде займатися передачею електроенергії та підключенням нових споживачів, інша – продажем електроенергії споживачам. Ринок стане конкурентним, а обленерго втратять своє монопольне становище.

 

         Для цього, впродовж 18 місяців з моменту вступу в силу Закону, повинні бути здійснені заходи з відокремлення розподільчої і постачальної компанії шляхом створення відповідних суб’єктів господарювання.

        Щоб бути готовими до запровадження змін на ринку енергопостачання в АТ «Прикарпаттяобленерго» здійснило ряд попередніх заходів. Оптимізовано і вдосконалено бізнес-процеси, внесено зміни в організаційну структуру підприємства. Наступний крок - зміна організаційної структури філій або іншими словами – їх об’єднання. Мета об’єднання філій - це підвищення ефективності управління компанією за рахунок укрупнення адміністративних функцій керівника філії, що позитивно вплине на ефективність управління,  на покращення результативності бізнес-процесів,  експлуатацію і технічне обслуговування мереж, на надійність та ефективність системи передачі електроенергії.  Із 17-ти функціонуючих буде сформовано 7 філій.

          Вже з 2 липня працюють у новому форматі дві нові філії:

           - філія АТ «Прикарпаттяобленерго» «Західна», яка об’єднала Калуський РЕМ, Рожнятівський РЕМ і Долинський РЕМ (центральний офіс «Західної» філії знаходиться в приміщенні Калуського РЕМ);

            - філія АТ «Прикарпаттяобленерго» «Північна», яка об’єднала  Галицький РЕМ і Рогатинський РЕМ (центральний офіс «Північної» філії знаходиться в приміщенні Галицького РЕМ).

            А з першого жовтня свою діяльність розпочнуть ще 5 новоутворенних філій.

«Це вимога часу, яка допоможе нам підвищити ефективність використання обладнання, спецтехніки, робочого часу працівників, та, в кінцевому результаті, підвищить якість послуг, які ми надаємо нашим клієнтам», - коментує зміни у компанії Голова Правління Олександр Бубен.

Енергетики запевняють, що такі зміни в організаційній структурі підприємства не вплинуть на якість обслуговування електричних мереж та зниження оперативності ліквідації аварійних ситуацій.


 

Довідка:

Філію АТ «Прикарпаттяобленерго» «Західна» очолили:

Комісарук Віталій Антонович, директор (колишній директор Долинського РЕМ);

- Дзундза Роман Іванович, головний інженер (колишній головний інженер Рожнятівського РЕМ);

- Тутка Олег Тарасович, начальник відділення обліку електроенергії (колишній директор Калуського РЕМ).

 

Філію АТ «Прикарпаттяобленерго» «Північна» очолили:

-  Хрін Юрій Іванович, директор (колишній директор Тлумацького РЕМ);

- Романюк Роман Дмитрович, головний інженер (колишній головний інженер Галицького РЕМ);

- Наконечний Богдан Романович, начальник відділення обліку електроенергії (колишній заст. директора Галицького РЕМ з питань технічного забезпечення е/е).