Logo mob
Особистий кабінет

27.07.2018

Щодо вимкнення ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів»

Вчора, 26 липня, через бездіяльність керівництва ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» щодо дотримання умов договору про електропостачання без електроенергії залишився не тільки сам комбінат, а також 16 субспоживачів АТ «Прикарпаттяобленерго», які заживлені через підстанцію комбінату.

АТ "Прикарпаттяобленерго" стурбоване станом розрахунків за спожиту електроенергію комбінатом, порушенням умов договору про постачання електричної енергії щодо вчасності проведення розрахунків за світло. На сьогодні заборгованість ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» становить 482 тис. гривень. В обленерго зазначають, що, незважаючи на численні переговори про дотримання термінів погашення заборгованості, прийняття гарантійних листів щодо оплати, укладення графіків оплати – ситуація не покращується.

            Енергетики занепокоєні також тим, що у даного споживача незадовільний стан електричних мереж та відсутній відповідний кваліфікований персонал для проведення аварійно-відновлювальних робіт, а персонал обленерго керівництво заводу не допускає на територію комбінату для проведення відповідних робіт.

           Наразі енергетики працюють над відновленням електропостачання, щоб усунути незручності для субспоживачів, які залишились без електроенергії, хоча сумлінно сплачують за світло.

Проблема з заборгованістю комбінату та станом мереж  залишається актуальною, тому  керівництво АТ «Прикарпаттяобленерго» звертається до уповноважених осіб комбінату з закликом вжити заходів для виконання умов договору постачання електричної енергії та погашення заборгованості, або допустити працівників обленерго для обмеження електропостачання самого комбінату, без знеструмлення субспоживачів.