Logo mob
Особистий кабінет

07.02.2020

Енергетики працюють над ліквідацією наслідків негоди на Косівщині

5-6 лютого над Прикарпаттям панував антициклон, що став причиною перебоїв з електропостачанням у 80 населених пунктах області. Над відновленням електропостачання працювали близько 60 бригад енергетиків, яким вдалось оперативно ліквідувати аварії

Наразі електропостачання відновлене майже по всій території області. З наслідками негоди досі доводиться справлятись у Косівському та частково Верховинському районах – від вчорашнього дня туди кинуті сили аварійних бригад з інших філій. Окрім енергетиків філії АТ «Карпатська», над ремонтом 10 трансформаторних підстанцій, 64 виявлених обривів на лінії 0,4 кВ, пошуком та діагностикою інших пошкоджень працюють 5 допоміжних бригад з інших філій: по одній із «Південної», «Північної» та «Коломийської» і дві із «Східної» філій. Зараз частково без світла залишаються села Великий Рожин, Ростоки, а також велика кількість помешкань по всьому району. Основна причина вимкнень – обриви проводів, спричинені падінням гілок та дерев під вагою мокрого снігу, на лінії електропередачі.

 Ремонтні роботи характером місцевості, важкодоступністю, низькими температурами та мокрим снігом, що падав всю ніч. Але енергетики обіцяють працювати над відновленням електропостачання мешканцям навіть у вихідні, щоб світло якнайшвидше повернулось у домівки прикарпатців.

В свою чергу, в АТ «Прикарпаттяобленерго» просять з розумінням ставитися до аварійних вимкнень, спричинених негодою та не перенавантажувати телефонні лінії кол-центру. Як правило, під час масових вимкнень енергетики знають про всі пошкодження у мережах і намагаються ліквідовувати їх якнайшвидше. В компанії просять вибачення за незручності, спричинені аварійними вимкненнями та просять проявити терпіння – спеціалісти працюють над ліквідацією поломок. За станом вимкнень можна слідкувати на офіційному сайті компанії http://www.oe.if.ua/, вибравши на карті вимкнень свій регіон.