Logo mob
Особистий кабінет

24.02.2020

Прикарпатські енергетики борються з наслідками вчорашньої стихії

В ніч на 24 лютого над Прикарпаттям пронісся активний циклон, який призвів до масштабних вимкнень електропостачання. Станом на 12:00 на Прикарпатті знеструмлено 10 повітряних ліній електропередач 10 кВ частково та 25 – повністю. Без енергопостачання повністю залишається 41 населений пункт та 44 – частково.



Найбільше від негоди постраждали Тисминецький район, Галицький, Рогатинський, Тлумацький, Городенківський, Снятинський. Загалом, вимкнення спричинені шквалистим вітром, зафіксовано у 12 районах області.
До ліквідації наслідків негоди залучено 68 бригад, а це більше 200 людей, які в посиленому режимі займаються погашенням аварійних вимкнень. На місцях працюють близько 70 одиниць техніки. У разі покращення погодних умов енергетики планують ліквідувати усі знеструмлення вже до завершення поточної доби.
Наразі синоптики попереджають про два активні циклони, які сунуть на Україну та істотно погіршують погодні умови. Окрім того, ситуацію ускладнюють сильні опади у вигляді дощу та снігу, що можуть призвести до подальших обривів ліній електропередач та аварійних вимкнень.
Енергетики просять взяти до уваги штормове попередження синоптиків та з розумінням ставитися до аварійних вимкнень, які можуть бути спричинені шквалистими поривами вітру та налипанням мокрого снігу. У разі виявлення обірваного проводу енергетики просять повідомити у колцентр компанії за телефоном: 0 (800) 50-40-20 або (0342) 59-40-20!
Бережіть своє життя та здоров’я!