Logo mob
Особистий кабінет

25.06.2020

Ситуація з аварійними вимкненнями електроенергії в області стабілізувалась

Станом на 11:00 год без електроенергії повністю залишаються 5 населених пунктів  Верховинського, Галицького, Тлумацького району та Яремчанської зони. Частково знеструмлено 18 населених пунктів Верховинського, Богородчанського, Галицького, Долинського, Калуського, Косівського, Снятинського, Тисменицького, Тлумацького районів та Яремчанської зони. Більшість з вимкнень виконані на вимогу рятувальників.

 

«Бригадам АТ «Прикарпаттяобленерго» вдалось впоратись із аваріями на лініях, спричиненими негодою. В Богородчанському районі, Яремчанській зоні та місті Галич  наші працівники замінюють повалені опори та ліквідовують пошкодження в електрооустаткування. Також залишились поодинокі вимкнення, які посилено ліквідовують, – каже заступник технічного директора обленерго Олег Тарантюк. – Але через затоплення у деяких районах довелось вимкнути живлення для населених пунктів на вимогу ДСНС, щоб запобігти небезпеці для мешканців. Внаслідок відкриття шлюзів на Бурштинському водосховищі відбувся різкий підйом води в р. Гнила Липа, затопивши с. Дубівці Галицького району. Підстанцію в цьому селі залишили без напруги. Дві підстанції поблизу Черніїва Тисменицького району теж довелось вимкнути через підйом рівня води у р. Бистриця. Подлизу с. Побережжя Тисменицького району через затоплення виник ризик повалення опори, тому підстанцію, від якої вона живиться, знеструмлено. Схожі ситуації і в Тлумацькому районі, в с. Кутище, с. Пертилів, с. Нижнів. Коли вода зійде і небезпеки ураження струмом не буде – світло повернеться в домівки людей».
Нагадаємо, що за станом вимкнень можна слідкувати на офіційному сайті компанії http://www.oe.if.ua/, вибравши на карті вимкнень свій регіон.