Logo mob
Особистий кабінет

17.07.2020

АТ «Прикарпаттяобленерго» долучилось до створення «Карти професій» у сфері енергетики

Прикарпатські енергетики підписали Меморандум про співробітництво щодо кар’єрного розвитку у сфері енергетики з Громадською організацією «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності». Меморандум підписано в рамках Програми «Дівчата в енергетиці» за підтримки Проєкту з енергетичної безпеки американської організації USAID з метою допомоги школярам та студентам дізнатися більше про професії та кар’єру у сфері енергетики, навички, необхідні для успішної кар’єри у енергетиці та про те, як вибудовувати успішний кар’єрний шлях від школи до роботи у компанії.

В рамках Меморандому на сайті https://careerhub.in.ua/ буде створена сторінка, присвячена кар’єрі у сфері енергетики, на якій можна буде ознайомитись із загальними принципами роботи галузі, навчальними закладами, де готують енергетиків, переліком тестів ЗНО, необхідних для вступу на спеціальності галузі енергетики, профорієнтаційними матеріалами та буклетом, завдяки якому можна буде познайомитись з основними та супутніми професіями, пов’язаними з енергетикою, історіями успіху працівників галузі та успішних жінок-енергетиків. Крім того, буде розроблено три профорієнтаційні уроки для школярів старших класів і для курсу з планування кар'єри для студентів. Все це загалом матиме назву «Карта професій» в сфері енергетики». Завершити роботи з розробки «Карти професій» в енергетичній сфері планують до кінця 2020 року.

 Окрім АТ «Прикарпаттяобленерго» до створення «Карти професій» енергетичної галузі долучились НАЕК «Енергоатом», яка забезпечує діяльність атомних станцій України, найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія ДТЕК, НЕК «Укренерго», що відповідає за забезпечення надійної передачі електроенергії від генерації споживачам високовольтними електромережами, а також гідрогенеруюча компанія ПрАТ «Укргідроенерго». Ці компанії вибрані не випадково – їх спільними зусиллями вдасться всебічно розкрити можливості для кар’єри у сфері енергетики.

«Більшість школярів та студентів асоціює професію енергетика лише з лампочками, проводами та лічильниками, – кажуть в обленерго. – Підростаюче покоління не усвідомлює перспектив такої роботи, не знає про широкий спектр напрямків діяльності у цій сфері, фактично не орієнтуючись у  тому, що саме роблять енергетики. Дівчата вкрай рідко обирають напрямки, пов’язані з енергетикою, не здогадуючись, що можуть збудувати в ній успішну кар’єру. «Карта професій» дозволить школярам краще зрозуміти що таке енергетика, які вміння та навички можна реалізувати в цьому напрямку, і можливо, зацікавить їх у виборі професії енергетика».

 

 

Довідка.

АТ «Прикарпаттяобленерго» близько 10 років активно працює в напрямку популяризації професії енергетика серед школярів. В компанії діє волонтерська програма «Наш суперагент», в рамках якої на території підприємства проводять профорієнтуючі уроки для студентів профільних енергетичних спеціальностей, на яких розкривають тонкощі роботи енергетиків, уроки цікавої фізики для учнів старших класів та екскурсії підприємством для молодших класів, під час яких діти знайомляться із різними напрямками діяльності в компанії. До програми залучені понад 80 працівників компанії різних професійних спрямувань.

АТ «Прикарпаттяобленерго» долучилось до створення «Карти професій» у сфері енергетики
АТ «Прикарпаттяобленерго» долучилось до створення «Карти професій» у сфері енергетики