Logo mob
Особистий кабінет

22.09.2020

АТ «Прикарпаттяобленерго» інвестиції 2021 року спрямовує у гірські райони

Сьогодні у форматі відеоконференції відбулися відкриті слухання проєктів Інвестиційної програми АТ «Прикарпаттяобленерго» на 2021 рік та тарифів на послуги з розподілу електричної енергії при переході до стимулюючого регулювання.

До обговорення були запрошені представники місцевих органів виконавчої влади, сектору НКРЕКП в Івано-Франківській області, представники органів місцевого самоврядування.

При формуванні Інвестиційної програми на 2021 рік основні інвестиції будуть спрямовані на технічне переоснащення і модернізацію мереж 0,4-110кВ в основному у гірських районах, а саме заплановано технічне переоснащення  ПЛ-10кВ - 34,65 км та технічне переоснащення ПЛ-0,4 кВ з використанням самоутримуючих ізольованих проводів – 66,35 км.

Для підвищення надійності роботи міських мереж передбачається прокладання 19,13 км кабельних мереж 0,4-10кВ в м. Івано-Франківськ, м. Калуш, м. Яремче, м. Коломия, а також 0,32 км в с. Задністрянськ та 5,11 км в с. Поляниця. Окрім цього, з метою приведення якості напруги в споживачів до вимог стандарту передбачається встановити 27 розвантажувальних підстанцій. Також інвестиції будуть спрямовані на  вдосконалення обліку електроенергії; модернізацію транспортних засобів; впровадження і розвиток інформаційних технологій, а також новітніх комунікаційних і телекомунікаційних систем; розвиток та автоматизацію диспетчерсько-технологічного керування.

А презентуючи проєкт тарифів на послуги з розподілу електричної енергії при переході до стимулюючого регулювання із 01.01.2021 року було зауважено, що при переході до стимулюючого регулювання створюються стимули оновлення основних фондів та залучення інвестицій, підвищується ефективність  та  надійність розподілу електроенергії та інше. Стимулююче регулювання передбачає  досягнення показників надійності електропостачання, відповідно до  встановлених параметрів, АТ «Прикарпаттяобленерго» за 13 років зобов’язується досягти цільового показника якості (SAIDI) для міської території на рівні 150 хв., для сільської території - 300 хв., відповідно цільовий показник якості послуг зменшиться для міської території в 2,3 рази, а для сільської території в 3,2 рази. Окрім того вдасться зменшити і технологічні втрати електроенергії.

Учасники відкритих обговорень підтримали та погодили проєкт інвестиційної програми компанії на наступний рік та проєкт тарифів  на послуги з розподілу електричної енергії для 1 та 2 класу напруги при зверненні АТ «Прикарпаттяобленерго» до НКРЕКП щодо їх затвердження та встановлення при переході до стимулюючого регулювання.

Ознайомитися з результатами відкритих обговорень можна на сайті компанії у розділах «Офіційна інформація» та «Тарифи та ціни».