Logo mob
Особистий кабінет

06.10.2020

Прикарпатські енергетики ліквідовують наслідки вчорашньої бурі

Сильна гроза, що пронеслась Івано-Франківщиною 5 жовтня стала причиною вимкнень електроенергії у 7 районах області. Пориви вітру ламали та викорчовували дерева, спричиняючи обриви та аварії на лініях електропередач. Без електропостачання станом на 9:00 знеструмленими залишаються 5 населених пунктів повністю, 15 – частково. Найбільше від негоди постраждали Богородчанський та Тисменицьницький район. Зачепила стихія і Калуський, Галицький, Надвірнянський, Рожнятівський район та Яремчанську зону.

 

«Більшість вимкнень електроенергії спричинені обривами на лініях електропередачі через падіння гілок, – повідомляють в АТ «Прикарпаттяобленерго». –Наразі чітко спрогнозувати час ліквідації аварійних вимкнень, на жаль, складно, оскільки синоптики знову попереджають про можливі грози з сильним вітром на території області. На місцях аварій у посиленому режимі працюють оперативно-виїзні бригади, які докладають максимум зусиль, щоб якнайшвидше ліквідувати вимкнення».

Особливо сильною гроза була над містом Івано-Франківськ. Зараз, через обриви на лініях, без електропостачання знаходяться мешканці вулиць Євгена Коновальця, Деповська, Зорія, Київська, Патріарха Володимира, Стефаника, Токарська, Ленкавського, Дудаєва, Марійки Підгірянки, Гвардійська та Сорохтея. До ліквідації аварійних вимкнень залучені три бригади енергетиків, які уже працюють на місцях обривів. За сприятливих погодних умов електропостачання повністю ліквідують до кінця дня.
 

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до вимкнень у зв’язку із складними погодними умовами.  Оскільки вимкнення зачепили багато районів, телефонні лінії кол-центру компанії можуть бути перенавантажені. Дізнатись про стан вимкнення можна на офіційному сайті компанії https://oe.if.ua, вибравши свій регіон.

В негоду краще триматись подалі від електрообладнання, а у випадку виявлення обірваного проводу повідомляти у кол-центр за номером 0 (800) 50-40-20 або (0342) 59-40-20.