Logo mob
Особистий кабінет

18.01.2021

В АТ «Прикарпаттяобленерго» стартує благодійна акція «Від читача до читача з книгою»

В рамках Літературного марафону «Від книги до книги» прикарпатські енергетики, спільно з сучасними українськими авторами, започаткували благодійну акцію, мета якої – сформувати або оновити бібліотеки підшефним соціальним закладам. Акція триватиме до 4 лютого.

 

«Літературний марафон «Від книги до книги» стартував у компанії 9 листопада 2020 року, - розповідає Ольга Тишко, голова профспілкової організації обленерго. – В рамках цього марафону енергетики читають книги, реєструють їх з відгуками та діляться враженнями, за що найактивніші читачі в подальшому отримують тематичні подарунки. Також, в рамках марафону, ми проводимо онлайн-зустрічі з сучасними українськими письменниками та видавцями, як наприклад: Поліна Кулакова, Влад Якушев, Роман Малиновський, Іван Бондарєв, Богдан Коломійчук, які розповідають про свої книги, джерела натхнення, життєві пригоди. Під час онлайн-знайомства з Богданом Коломійчуком, яка відбулась 15 січня,  викристалізувалася спільна ідея перетворити марафон у щось більше – в добру справу. Так зародилась акція «Від читача до читача з книгою».

АТ «Прикарпаттяобленерго» опікується сімома школами-інтернатами області та Івано-Франківським геріатричним центром. Директори цих соціальних закладів сформували списки бажаної літератури згідно із потребами своїх підопічних, а також з врахуванням їх віку, вподобань та рекомендацій педагогів. На зібрані благодійні кошти енергетики придбають необхідні книги. Також, серед працівників компанії оголошений збір вживаних книг у хорошому стані для дітей-сиріт та людей  похилого віку. До акції приєднаються також автори, з якими енергетики познайомилися під час Літературного марафону – митці готові подарувати не лише власні книги, а й дещо із особистих бібліотек. Зібрані та закуплені книги надійдуть до бібліотек соціальних закладів 15 лютого, на Стрітеня. А по закінченні карантину енергетики планують зустрічі-читання з підопічними соціальних закладів.

«Літературний марафон об’єднав сотні енергетиків навколо любові до літератури, і ми зрозуміли, що не зважаючи на розвиток технологій, дорослі і діти все ще люблять читати. Люди, позбавлені родинної опіки, як ніхто потребують книг, але не завжди можуть собі їх дозволити. – пояснює Ольга Тишко. – Книга здатна прикрасити дозвілля, навчити мріяти і мислити, підняти настрій, часом допомагає розпочати цікаву розмову з ровесниками. Ми розуміємо, що повністю сформувати бібліотеки для них не зможемо, але робимо великий крок у цьому напрямку. За сприятливих обставин ми спробуємо продовжити цю ініціативу і надалі, а можливо надихнемо інших на власні добрі починання».

Прикарпатські енергетики запрошують прикарпатців та бізнес долучатися до благодійної ініціативи та організовувати свої акції. Контакти соціальних закладів можна отримати в профспілковій організації обленерго за телефоном (0342) 59-43-20.