Logo mob
Особистий кабінет

12.03.2021

В Івано-Франківську стане світліше

Івано-Франківськ – місто, що активно розвивається та розбудовується. Щороку у ньому з’являються нові мешканці, новий бізнес, нові ініціативи. Якісне електропостачання – одна із умов їх повноцінного функціонування. Прикарпатські енергетики спрямували частину Інвестиційної програми  на 2021 рік на реконструкцію застарілих мереж обласного центру.

 

«Електромережі Івано-Франківська були збудовані в 30-40 роках минулого століття. Щороку ми намагаємося оновити якомога більше із них, адже обладнання працює на грані своїх ресурсів і може вийти з ладу. Місту не вистачає потужностей. Через брак коштів на необхідні ремонти, реконструкція мереж рухалась повільно, – розповідає директор філії  Ігор Пархуць. – В цьому році  вдалось перейти на систему стимулюючого регулювання, за рахунок чого Інвестиційна програма компанії на 2021 збільшилась удвічі, ніж у попередні роки, і складе 452,5 мільйона гривень. Це дало можливість розпочати  комплексні роботи з оновлення мереж у тих районах міста, де це необхідно впершу чергу».

 

Важливим напрямком цьогорічних планів енергетиків є заміна та ремонт підземних кабельних ліній середмістя Івано-Франківська. Технічне переоснащення планують  на вулицях: Львівська, Коновальця, Желехівського,  Євгена Озаркевича, Матейки, Короля Данила, Гетьмана Мазепи, Драгоманова, Івана Франка, Січових Стрільців, Чорновола. Це дозволить зменшити ризик аварійних вимкнень у мешканців, розвантажить центральну частину міста і в перспективі забезпечить резервне живлення для усього середмістя.  Роботи супроводжуватимуться розкопками,  після завершення яких енергетики подбають також про повне відновлення благоустрою розкопаних ділянок, вирівняють тротуарне покриття та відновлять тротуарну бруківку.

 Окрім цього енергетики планують розгорнути у Івано-Франківську капітальні ремонти та модернізацію закритої трансформаторної підстанції на вул. Бельведерська. У підстанції замінять силовий трансформатор. Це дозволить збільшити  номінальну потужність цієї підстанції, а отже – ліквідувати ризики перепадів напруги. Заміну старого обладнання на нове планують також на п’яти інших підстанціях в районі вулиць Бандери, Вовчинецька, В. Стуса, Привокзальна, Військових Ветеранів. Нове обладнання підстанцій знизить ризики аварійних вимкнень у мешканців сусідніх вулиць, пришвидшить їх ліквідацію.

Комплексно усі ці заходи покликані помітно покращити якість напруги в місті, попередити аварійні вимкнення на лініях, а також зменшити час на їх усунення. Енергетики просять з розумінням ставитись до ймовірних планових вимкнень на лініях, які супроводжуватимуть роботи, адже в результаті отримають якісніше електропостачання. З графіками вимкнень можна буде ознайомитись на карті вимкнень стартової сторінки сайту АТ «Прикарпаттяобленерго»  https://oe.if.ua/, вибравши свою вулицю. Також, підписатися на смс-інформування про планові вимкнення можна за посиланням: https://goo.gl/G91z1H , або ж залишивши свій актуальний номер телефону у кол-центрі компанії за номером 0 800 50 40 20.