Logo mob
Особистий кабінет

07.05.2021

Знеструмлення Долинської лікарні відтерміновано

Заплановане на 6 травня вимкнення об’єктів комунального підприємства «Долинська багатопрофільна лікарня» на вимогу Електропостачальника ТОВ «УКР ГАЗ РЕСУРС» через борги відтермінували на 2 тижні. Якщо заборгованість не буде погашена, 21 травня електропостачання лікарні буде припинено на невизначений термін.


Зважаючи на стратегічне значення лікарні, між постачальником, обленерго та керівництвом комунального підприємства ведуться переговори щодо можливої реструктуризації боргу. За результатами переговорів між лікарнею та ТОВ «УКР ГАЗ РЕСУРС» було досягнуто домовленості про відстрочення припинення електропостачання. За цей період керівництво лікарні повинно здійснити заходи для зменшення боргу. 
До слова, знеструмлення Долинської лікарні є вимушеною дією,  спричиненою заборгованістю лікарні перед постачальником ТОВ «УКР ГАЗ РЕСУРС» за спожиту електроенергію на суму майже 107 тисяч гривень та заборгованістю за розподіл електроенергії на суму понад 198 тисяч гривень перед обленерго.  Оскільки комунальне підприємство не виконує умови Договору  споживача про постачання електричної енергії  та Договору про розподіл електричної енергії щодо вчасності та повноти розрахунків, ТОВ «УКР ГАЗ РЕСУРС» зобов’язало АТ «Прикарпаттяобленерго», як оператора системи розподілу, припинити розподіл електроенергії об’єктів лікарні до погашення заборгованості. 
Законом України «Про ринок електричної енергії» та Правилами роздрібного ринку електроенергії встановлений обов’язок споживача оплачувати послуги з розподілу електроенергії та її постачання, а у разі, якщо споживач цих обов’язків не дотримується, постачальник електроенергії ініціює припинення електропостачання такому споживачу. Заяву про припинення електропостачання від постачальника обленерго ігнорувати не може – за законом обленерго зобов’язане виконати заяву постачальника.
Тому, якщо заборгованість не буде погашеною або ж сторони не досягнуть домовленостей про реструктуризацію боргу, 21 травня 2021 року у проміжку між 11:00 та 17:00 електропостачання комунальному підприємству «Долинська багатопрофільна лікарня» буде припинено. До того часу енергетики просять адміністрацію лікарні ужити заходи, спрямовані на запобігання травматизму, загибелі людей, пошкодженню обладнання та іншим наслідкам. Також, енергетики звертаються з проханням до місцевих органів влади вирішити питання підпорядкування лікарні. 
Припинення розподілу електричної енергії буде здійснено у відповідності та на виконання вимог підпункту 2 пункту 11.5.2 Кодексу Систем Розподілу, затвердженого Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.03.2018 №310.