Logo mob
Особистий кабінет

09.09.2021

АТ «Прикарпаттяобленерго» готує мережі до осінньо-зимового періоду

Близько 70% аварійних ситуацій в електромережах стаються під впливом несприятливих погодних умов. Природньо, що більшість із них стаються в осінньо-зимовий період, коли дощі, ожеледиця, важкий мокрий сніг, сильні пориви вітру не лише спричиняють аварійні вимкнення електроенергії, а й ускладнюють їх ліквідацію. Тому, щоб бути готовими до різних ситуацій, прикарпатські енергетики готують електромережі до холодів заздалегідь.

 

 

Зокрема, зиму 2021-2022 років  зустрінуть 1713 нових опор ліній електропередачі напругою 0,4-10 кВ, встановлених на заміну аварійним, 45 нових трансформаторів 6-10/0,4 кВ. Також енергетики відновили міцність 21 металевої опори повітряних ліній 35-110кВ, провели ряд планово-профілактичних випробувань та вимірювань на електрообладнанні.

Традиційно велику увагу приділено розчистці трас електроліній, адже саме падіння гілок та дерев на електролінії спричиняє найбільше аварійних вимкнень. Загалом станом на 1 вересня 2021 року енергетиками розчищено 67,57 км трас ліній електропередач 35-110 кВ (130% від запланованого обсягу) та 1200,314 км трас електроліній 0.4/10 кВ (106% від запланованого обсягу). До настання зими це відсоток ще зросте.

Також в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду фахівці енергокомпанії проводять технічне обслуговування мереж та обладнання, укомплектовують аварійний запас матеріалів для виконання аварійно-відновлювальних робіт в електромережах, перевіряють готовність автотранспорту та спец механізмів до роботи за умов низьких температур. Окрім цього, проходить тренування оперативного персоналу з відпрацювання дій у складних аварійних ситуаціях.

А на випадок виникнення дефіциту паливно-енергетичних ресурсів або аварійних ситуацій, працівниками обленерго розроблено графіки обмеження електроспоживання, графіки обмеження потужностей та графіки аварійних вимкнень електропостачання, які погоджено з облдержадміністрацією і Держенергонаглядом в Івано-Франківській області.

«Ми максимально ефективно використовуємо час, який маємо для підготовки до холодної пори, – зазначає начальник відділу технічної експлуатації обленерго Віталій Дрислюк. – Працюємо по всіх фронтах – готуємо мережі та обладнання, підвищуємо кваліфікацію персоналу, запасаємось необхідними матеріалами. Сподіваємося, що завдяки всім цим заходам ми зможемо не тільки знизити аварійність наших мереж, а й забезпечити оперативніше та більш якісне відновлення електропостачання у аварійних ситуаціях».

 

 

АТ «Прикарпаттяобленерго» готує мережі до осінньо-зимового періоду
АТ «Прикарпаттяобленерго» готує мережі до осінньо-зимового періоду
АТ «Прикарпаттяобленерго» готує мережі до осінньо-зимового періоду
АТ «Прикарпаттяобленерго» готує мережі до осінньо-зимового періоду