Logo mob
Особистий кабінет

09.09.2021

АТ «Прикарпаттяобленерго» підписало «Пакт заради молоді-2025»

АТ «Прикарпаттяобленерго» долучилось до ініціативи Міністерства молоді, Центру «Розвиток КСВ» та Фонду ООН у галузі народонаселення. 9 вересня під час онлайн-форуму «Бізнес і молодь: Ефект WOW від співпраці» компанія підписала «Пакт заради молоді-2025», кінцевою метою якого є створення можливостей для реалізації молоді, підтримка та сприяння молодим спеціалістам, розробка й підтримка освітніх програм, вирішення проблеми працевлаштування тощо.

 

АТ «Прикарпаттяобленерго» стала першою компанією в Івано-Франківській області та першою компанією енергетичної сфери діяльності, яка підписала цей Пакт, заявивши готовність всебічно підтримувати програми освітніх закладів, спрямованих на допомогу у працевлаштуванні, пропонувати фахову допомогу та консультувати молодь. Свій підпис під Пактом поставив  Андрій Грабчук, начальник відділу стратегічного планування та аудиту обленерго. «Участь у Пакті – це наша соціальна ініціатива, завдяки якій молодь  отримає додаткові можливості в сфері освіти та гідної праці, що відповідає двом цілям в області сталого розвитку ООН на період до 2030 року, - розповідає Андрій Богданович.- Молодь є рушійною силою змін. Надаючи підтримку молоді сьогодні, ми інвестуємо в майбутнє України. Сфера енергетики оновлюється та відкриває безліч перспективних напрямків для ініціативних, енергійних людей: електроавтомобілі, «розумні будинки», «розумні міста», розвиток відновлювальної енергетики – все це збільшує важливість надійного електропостачання та формує необмежене поле для реалізації молодого потенціалу. Важливо створити умови для реалізації молоді в Україні – саме це стало ключовим для підписання нами Пакту. Ми маємо що запропонувати талановитій молоді, потребуємо нових кадрів, а підписання Пакту є чудовим плацдармом для колаборації досвіду та свіжих поглядів».

Загалом, проєкт має на меті створення близько 1 000 партнерств між бізнесом та освітнім сектором,  менторство флагманів власної справи для понад 1500 молодих талановитих спеціалістів, сприяння зайнятості молоді.

Пакт заради молоді-2025 - це ініціатива, що об’єднує зусилля держави та бізнесу заради вирішення проблем освіти та зайнятості молоді.  Пакт було започатковано у 2016 році, та оновлено у 2020 році. До нового Пакту вже приєдналися: Міністерство молоді та спорту України, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерство освіти і науки України, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, а також  24 компанії – Альфа-Банк Україна, Ашан Рітейл Україна, Декатлон Україна, ДТЕК, Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед, КПМГ в Україні, Кредобанк, Лакталіс Україна, Метінвест Холдинг, Нестле Україна, ПепсіКо PepsiCo, Райффайзен Банк Аваль, Укртелеком, Arzinger, Credit Agricole, EY, Goodvalley Ukraine, lifecell, P&G, Raben Ukraine, Reikartz Hotel Group, Servier Ukraine, Syngenta Україна, UKRSIBBANK BNP Paribas. 

Довідка. В АТ «Прикарпаттяобленерго» працює 745 людей, молодших 35 років. Це складає 29% від загальної чисельності компанії.