Logo mob
Особистий кабінет

26.10.2021

АТ «Прикарпаттяобленерго» розпочало офіційне узгодження потужності з побутовими споживачами

На виконання Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 17.03.2021 № 475, АТ «Прикарпаттяобленерго» розпочало процедуру узгодження договірної потужності з побутовими споживачами. На разі клієнтам компанії проводиться доставка повідомлень, у яких вказана доведена потужність за їхніми адресами. Такі процеси проходять по всій Україні.

На сьогодні, відповідно до Постанови, потужність об'єктів побутових споживачів встановлено згідно з будівельними нормами, які діяли на момент підключення житлового будинку (квартири). Відповідно, споживачам, які підключались до 01.06.2004 встановлено значення дозволеної потужності не менше 3 кВт, а споживачам, які підключені після 01.06.2004 - значення дозволеної потужності не менше 5 кВт. Разом з тим,  по об’єктах де проводилась  реконструкція зовнішніх електричних мереж значення дозволеної потужності збільшено до 5 кВт, не залежно від дати підключення за рахунок чого покращилась якість постачання електроенергії таких об’єктів. Це граничні величини дозволеної потужності дозволені споживачу до використання, які при потребі можуть бути збільшені за рахунок виконання послуг з приєднання. 

У випадку, якщо власник приватного житлового будинку має відомості про величину дозволеної потужності, яка відрізняються в більшу сторону від зазначеної величини встановленої потужності вказаної в повідомленні, надісланому обленерго, тоді  потрібно звернутися в Центр обслуговування клієнтів і подати підтверджуючі документи, зокрема технічні умови, проєктну документацію по даному об’єкту. Адресу Центрів обслуговування можна знайти на сайті компанії: Меню → Контакти → Філії.

Власникам квартири багатоквартирного житлового будинку відомості про дозволену потужність необхідно надати балансоутримувачу (управителю) будинку, який у свою чергу несе відповідальність за внутрішньобудинкові електромережі і повинен підтвердити їх пропускну спроможність (потужність), підписавши Акт узгодження пропускної спроможності зовнішніх та внутрішніх електричних мереж з обленерго.

На узгодження договірної потужності з побутовими споживачами надається місяць з дати отримання повідомлення, надісланого обленерго. Протягом цього часу енергетики рекомендують звірити інформацію у повідомленні із наявними технічними умовами, проєктною документацію. При потребі потужність необхідно узгодити.