Logo mob
Особистий кабінет

17.11.2021

Автопарк яремчанських енергетиків поповнився спецавтотранспортом

В оперативно-виїзної бригади філії АТ «Південна» з’явився спеціально маркований автомобіль  з проблисковим маячком та сиреною. Спецтранспорт використовуватимуть для оперативного доступу до місць аварійних вимкнень у Яремчі.



«Маркований спецтранспорт необхідний нам, щоб бригади могли якомога швидше безперешкодно дістатись до місця, де трапилась аварія на лініях електропередачі, бо щоденні рекордні затори в місті суттєво ускладнюють доступ до місць аварій. - розповідає Руслан Григорчук, начальник Яремчанської служби експлуатації мереж. – Звичайні машини, звісно, ніхто не пропустить, навіть на аварійні ситуації. Коли ми почули про гарантоване законодавством право використовувати такий автомобіль, ми відразу зрозуміти – нам потрібен спецавтомобіль. Яремче знаходиться в популярному туристичному напрямку, тому затори  на дорогах не зникають протягом усього дня. Траплялись випадки, коли необхідно було терміново знеструмити будівлю під час пожежі, а наші бригади не могли дістатися місця події через затори на дорогах. На шлях до місць аварій зараз йде дуже багато часу, адже ніхто не «дасть дорогу». Інша справа спецтранспорт, на синій маячок якого є обов’язок відреагувати і пропустити».
Спецтранспорт для яремчанських енергетиків є другим таким автомобілем компанії. Першим був Renault Dokker, який за технічними характеристиками ідеально підходить для маневренного водіння в місті, тому він базується в обласному центрі. Для гірської місцевості прикарпатські енергетики переоснастили повнопривідний Mitsubishi L200 з покращеною прохідністю. 
«Це авто буде ідеальним помічником для бригади: йому не страшні гірські кам’янисті дороги, болотисті грунти, важкодоступні ландшафти гірської місцевості, – розповідає Андрій Солоджук, інженер з обліку транспортних засобів обленерго. -   В середині машина оснащена надійно зафіксованим та закритим ящиком для інструментів оперативно-виїзної бригади. А ззовні легковпізнавана, маркована відповідно до Державних стандартів України: жовтий колір (за винятком дверей, вони – червоні) із нанесенням червоних смуг з спеціальним білим шрифтом відповідного розміру з надписом «Аварійна служба електромереж». Авто оснасщене проблисковим маячком синього кольору, рацією для зв’язку із диспетчерською службою обленерго, особливим гудком та голосовим зв’язком для привернення уваги інших водіїв. За законом, водії повинні давати перевагу на дорозі такому транспорту». 
Адміністрація компанії звертається до водіїв на дорогах Яремчі з проханням давати дорогу автомобілю із особливими відмітками у випадку аварій, про що сповіщатиме проблисковий маячок, адже пропустивши цей автомобіль водії допоможуть пришвидшити ліквідацію аварійних вимкнень або не допустити небезпечних ситуації. 
 


 

Автопарк яремчанських енергетиків поповнився спецавтотранспортом
Автопарк яремчанських енергетиків поповнився спецавтотранспортом
Автопарк яремчанських енергетиків поповнився спецавтотранспортом
Автопарк яремчанських енергетиків поповнився спецавтотранспортом