Logo mob
Особистий кабінет

23.11.2021

Професія енергетика через онлайн знайомство

Сьогодні АТ «Прикарпаттяобленрго» презентувало професію енергетика у рамках проекту Тижня молоді в компанія «Job Shadowing Week». Познайомитись з роботою компанії виявили бажання  студенти навчальних закладів 9 областей України, які навчаються за спеціальністю електроенергетика.


Знайомство з компанією відбувалося у форматі онлайн у вигляді естафети знайомств. Завдяки технічним можливостям учасникам акції було запропоновано віртуальну екскурсію підприємством. Разом з технічним директором студенти побували в підрозділі, який називають «серцем компанії» - центральній диспетчерській та дізналися які професійні навики та особистісні якості необхідні у професії диспетчера, а також мали змогу зрозуміти структуру роботи технічних підрозділів підприємства та їхню важливість в безперебійному електропостачанні. Не менш корисним було знайомство з виробничими підрозділами підприємства – службою підстанцій та службою діагностики, ізоляції, захисту від перенапруг електрообладнання, яку називають кузнею технічних кадрів. А начальник служби кабельних мереж, Любов Боднарчук, розвіяла міф, що енергетика суто чоловіча галузь. Як аргумент – у «Прикарпаттяобленерго» 35% працюючого персоналу – це жінки.
На завершення онлайн зустрічі студенти почули корисну інформацію про пріоритетні напрямки розвитку в енергетичній галузі, затребувані професії та рекомендації з працевлаштування. Бонусним подарунком від прикарпатських енергетиків стала можливість побувати у корпоративному музеї електрифікації Прикарпаття та на власні очі побачити макет першої електрифікованої будівлі обласного центру та макет першого електричного ліфта.
У компанії сподіваються, що онлайн зустріч  допомогла розкрити  нові аспекти у роботі енергетиків та мотивуватиме молодих людей до відповідального ставлення у здобутті знань для подальшої роботи у галузі.