Logo mob
Особистий кабінет

05.01.2022

Прикарпатські енергетики боряться із наслідками негоди

Сильний вітер, що панував над Прикарпаттям протягом минулої ночі, став причиною аварійних вимкнень  у 4 районах області.

 

Найбільше знеструмлень погодні умов спричинили на Долинщині, Коломийщині, Косівщині та Яремчанщині, де частково без електропостачання знаходяться 6 населених пунктів. Також вимкнення зафіксовані у мережах 0,4 кВ. Перелік населених пунктів – у переліку внизу повідомлення.

Найпоширенішими причинами аварійних ситуацій є обриви на лініях через падіння гілок і дерев під час поривів вітру. Місця аварійних знеструмлень визначені, але доступ до них утруднений через вітер, який не вщухає.  У зв’язку із цим, спрогнозувати час ліквідації вимкнень складно, але бригади обитимуть усе від них залежне, щоб відновити електропостачання якнайшвидше.

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до вимкнень. Бригади забезпечені усім необхідним і посилено працюватимуть над відновленням електропостачання.  Оскільки вітер не вщухає - можливі нові знеструмлення, а вимкнення можуть зачепити багато районів, телефонні лінії кол-центру компанії можуть бути перенавантажені. Дізнатись про стан вимкнення можна на офіційному сайті компанії https://oe.if.ua, вибравши свій регіон на карті вимкнень. Також оперативно дізнатись причину вимкнень можна у чат-боті обленерго у Viber за посиланням: https://cutt.ly/hRArBD0, де також можна подати заявку про відсутність світла.

Зберігайте спокій та бережіть себе! У негоду тримайтеся осторонь ліній електропередачі та підстанцій, у жодному разі не намагайтесь ліквідувати аварійну ситуацію самостійно! Це небезпечно для Вашого життя.

У випадку виявлення обірваного проводу, пошкодженої підстанції тощо – телефонуйте у кол-центр обленерго або у приватні повідомлення офіційної сторінки обленерго у Фейсбук:https://www.facebook.com/oe.if.ua

Філія Перелік населених пунктів, які відключені  
1 Богородчанський РЕМ Бабче, Космач, Пороги, Раковець, Росільна, Солотвин.  
2 Верховинський РЕМ Ільці, Верхній Ясенів, Верховина, Голови, Дземброня, Красник, Рівня, Черемошна, Яблуниця.  
3 Долинський РЕМ Вишків, Княжолука, Кропивник (Вигодська ОТГ), Лолин, Максимівка, Мислівка, Пациків, Пшеничники, Сенечів, Старий Мізунь, Церковна, Шевченкове.  
4 Калуський РЕМ Вістова, Голинь, Перекоси, Підмихайля.  
5 Коломийський МРЕМ Великий Ключів, Ковалівка, Коломия, Мишин, Молодятин, Печеніжин, Спас.  
6 Коломийський РЕМ Раківчик.  
7 Косівський РЕМ Акрешори, Бабин, Брустурів, Великий Рожин, Вербовець, Город, Космач, Косів, Кути, Малий Рожин, Прокурава, Пістинь, Рожнів, Розтоки, Річка, Смодна, Снідавка, Соколівка, Старий Косів, Старі Кути, Стопчатів, Текуча, Тюдів, Химчин, Черетів, Шепіт, Яблунів, Яворів.  
8 Лисецький РЕМ Чорнолізці.  
9 Надвірнянський РЕМ Добротів, Зелена, Красна, Ланчин, Лоєва, Мозолівка, Молодків, Надвірна, Пасічна, Пнів, Стримба, Черник.  
10 Рогатинський РЕМ Малинівка.  
11 Рожнятівський РЕМ Брошнів, Князівське, Липовиця, Перегінське, Сваричів, Суходіл.  
12 Снятинський РЕМ Стецева.  
13 Яремчанський РЕМ Білі Ослави, Делятин, Заріччя, Микуличин, Чорні Ослави, Яремче.