Logo mob
Особистий кабінет

18.01.2022

Негода знову додала енергетикам роботи

Пориви вітру та налипання важкого мокрого снігу на проводи ліній електропередачі та на гілки дерев поруч з лініями стали причиною аварійних знеструмлень на території усієї області. Станом на 08:30 повністю без електропостачання залишаються 3 населені пункти області: с. Хомяківка на Тисмениччині, с. Бистриця та с. Зелена на Надвірнянщині. Частково без електропостачання вулиці Тисмениці, Лисця (Тисмениччина), Нижнева (Тлумаччина), Луквиці (Богородчанщина), Луки, Войнилова (Калущина), Черника (Надвірнянщина). Також зафіксовано вимкнення у мережах 0,4 кВ.



 
Найпоширенішими причинами аварійних ситуацій є обриви на лініях через падіння гілок та дерев на проводи ліній електропередачі та обриви проводів через сильний вітер. На місцях аварій працюють бригади енергетиків, які роблять усе можливе, щоб світло повернулось у кожну домівку до кінця світлового дня, але синоптики прогнозують збереження складних погодних умов ще на кілька днів, що може уповільнити ліквідацію аварійних знеструмлень для бригад, а також спричинити нові аварійні ситуації.

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до вимкнень у зв’язку зі складними погодними умовами. Бригади забезпечені усім необхідним і посилено працюють над відновленням електропостачання. Оскільки вимкнення можуть зачепити багато районів, телефонні лінії кол-центру компанії можуть бути перенавантажені. Дізнатись про стан вимкнення можна на офіційному сайті компанії https://oe.if.ua, вибравши свій регіон на карті вимкнень або ж у чат-боті обленерго у Viber за посиланням: https://cutt.ly/hRArBD0. Зберігайте спокій та бережіть себе! У негоду тримайтеся осторонь ліній електропередачі та підстанцій, у жодному разі не намагайтесь ліквідувати аварійну ситуацію самостійно! Це небезпечно для Вашого життя.