Logo mob
Особистий кабінет

17.06.2022

Прикарпаттяобленерго провело книжковий аукціон, щоб зібрати кошти на авто для ЗСУ

«Прикарпаттяобленерго» провело аукціон цілющих книг, а кошти з нього спрямують на придбання автомобіля для ЗСУ. Чому цілющих? Тому що саме ці видання, на думку енергетиків-учасників літературного марафону "Від книги до книги", допоможуть втримати психічну рівновагу під час війни, допоможуть усім нам вижити і перемогти

 

Онлайн аукціон тривав на сторінці компанії у Фейсбук два дні, з 14 по 16 червня. На торги було виставлено 5 лотів. Торги велися у коментарях до світлини кожного з п'яти лотів. Завдяки онлайн аукціону вдалося зібрати 7000 гривень. Тож книги – а це і «Гуцульський комплект» (Петро Шекерик-Доників «Дідо Иванчік», Василь Карп’юк «Олекса Довбуш» 2 частини), і набір книг Доржа Бату, і поетична збірка Лариси Мончак – вже вирушили до нових власників у різні куточки України, зокрема, до Києва, Житомира, Львова та Умані.

Ще понад 15 тисяч гривень було зібрано на офлайновій частині аукціону, який проходив сьогодні, 17 червня, вже в офісі «Прикарпаттяобленерго». Обідня перерва прикарпатських енергетиків перетворилася на справжні книжкові торги. На них завітали письменниці Ірина Фіщук та Лариса Мончак, які і надали книги зі своїх домашніх бібліотек, і про свої власні книги розповіли багато цікавого, і самі придбали видання інших авторів.

На аукціон було виставлено близько 20 книг. Серед них і класичні твори світової літератури, як романи Еріха Марія Ремарка чи твір Джорджа Орвелла «1984», так і твори українських авторів, наприклад, Віталія Запеки інтелектуальний роман «Абсурд» або Василя Портяка «Вибір Скорого» прозв'язок поколінь у боротьбі з одним і тим же ворогом на прикладі роду Білінчуків-Портяків (дуже актуально: боротьба УПА в Другій світовій війні і нинішня російського-українська війна). 

Загалом поради енергетиків-шанувальників книг щодо читання у важкі часи можна побачити у відео:https://fb.watch/dIaphR3iPm/

Усі кошти з аукціону цілющих книг будуть передані до фонду Funds4Ukraine (благодійний фонд письменника Доржа Бату) на придбання автомобіля для ЗСУ. Сам етап літературного марафону «Повернення» триватиме для працівників компанії до завершення місяця. В умовах війни бали за прочитані книги, про які учасники прозвітують у Фейсбук з #читати_для_перемоги будуть конвертовані у гроші, щоб спрямовуються на підтримку мобілізованих колег у лавах ЗСУ.