Logo mob
Особистий кабінет

25.10.2022

На території Івано-Франківської області застосовуються Графіки аварійних вимкнень

Сьогодні, в 9:20, через дефіцит потужності у енергетичній системі України , диспетчером НЕК «Укренерго» було прийняте рішення застосувати Графіки аварійних вимкнень на території області. У графіках аварійних вимкнень, приєднання розбиті на 10 черг, кожна із яких вимикатиметься почергово через кожні 2 години.

 Зараз електропостачання відсутнє для 4 та 10 черг. Список черг ТУТ

Сам графік являє собою перелік ліній електропередач із зазначеною по кожній лінії потужністю, яка повинна бути вимкнена. Тобто, фактично це не графік з розбивкою по датах чи по часу, а перелік ліній (фідерів), які підлягають відключенню у разі надходження команди на застосування графіка.

Команда на введення ГАВ дається у розрізі обсягу навантаження, яке потрібно зняти, а не у розрізі споживачів, яких треба відключити. Введення та відміна ГАВ регламентується диспетчером НЕК «Укренерго». Термін реалізації ГАВ становить до 15 хвилин. Тому часу на попередження споживачів, на жаль,  немає.  

       
Графіки розподіляються на десять черг.  Тривалість кожного відключення  залежно від обсягу навантаження, вказаного НЕК "Укренерго", не буде перевищувати 2 години. На жаль, припинення електропостачання можливе декілька разів протягом доби.

Якщо у вас немає електропостачання, дізнатись його причину і час відновлення можна у чат-боті «Прикарпаттяобленерго» у Viber, під кнопкою «Відсутнє світло».

Просимо з розумінням поставитись до вимушених заходів та набратись терпіння. Про скасування Графіків повідомимо щойно така команда надійде від НЕК «Укренерго» нашим диспетчерам. Все ж краще кілька годин без світла, аніж життя з росією, чи не так?