Logo mob
Особистий кабінет

09 Лютого 2023, 13:46

«Прикарпаттяобленерго» впровадить міжнародний стандарт екологічного управління

«Прикарпаттяобленерго» прийняло рішення про впровадження системи екологічного управління задля сприяння екологічному складнику сталого розвитку, в основі якої закладено міжнародний стандарт ISO 14001:2015. Впровадженням стандарту підприємство намагатиметься закріпити позицію компанії як «дружньої» до навколишнього середовища.

Товариство є оператором системи розподілу електроенергії, яке експлуатує розподільчі лінії електропередачі, не беручи безпосередньої участі у генерації електроенергії. Своєю діяльністю компанія не несе прямої загрози та чинить незначний негативний вплив навколишньому середовищу. Незважаючи на це, компанія прагне досягнути подальшого зниження шкідливого впливу на довкілля.

У межах впровадження системи екологічного менеджменту планується систематично та поетапно переглянути всі бізнес-процеси товариства на предмет дослідження та виявлення негативного впливу від діяльності на довкілля та, відповідно, вжити заходи щодо зменшення такого впливу. Впровадивши систему екологічного управління, компанія передбачає розроблення екологічної політики та екологічних цілей, розробить алгоритм дій, пов’язаних зі здійсненням господарської діяльності у сфері екології.

Довідково:

Варто зазначити, що АТ «Прикарпаттяобленерго» вже протягом кількох років приділяє багато уваги темі захисту навколишнього середовища:

-компанія стала першою в Україні, яка запровадила проект щодо захисту та збереження популяції білих лелек під однойменною назвою. За кілька років діяльності проекту працівниками ретельно досліджено всі місця постійного гніздування лелек поряд з лініями електропередачі. У рамках проекту встановлено більше 760 платформ для облаштування лелечих гнізд задля убезпечення птахів від ураження електричним струмом, цим самим підвищивши надійність електропостачання споживачів.

- у межах програми «Зелений офіс» на підприємстві запроваджене роздільне сортування відходів з метою їх розподілу на різні групи для подальшої переробки; в окремих місцях встановлено контейнери для збору відпрацьованих батарейок та запроваджено збір непрацюючих люмінесцентних ламп з метою утилізації; реалізовано ряд заходів зі зменшення використання паперу, а саме: впроваджено електронний документообіг, практику двостороннього друку, використання паперу із переробленої сировини.

- У 2019 році на базі школи № 26 та ліцею № 3 енергетиками був реалізований освітній проект «Зелена ТУСА» («ТУСА» ред. «твоя усвідомлена сортувальна альтернатива»), ціллю якого є формування екологічно свідомої поведінки змалечку.

Тож,  впровадження системи екологічного менеджменту у компанії  буде вкладом в сталий розвиток Івано-Франківської області, а також наблизить управлінські практики підприємства до Європейських стандартів.