Logo mob
Особистий кабінет

21 Лютого 2023, 15:34

Пориви вітру вповільнюють роботи з відновлення електропостачання

На Прикарпатті панує негода. Шквалисті пориви вітру подекуди сягають 25 м/с. Вітер завдає нових клопотів енергетикам та створює складнощі із проведенням ремонтних робіт.

 

💡Станом на 15:00 вимкнень в мережах області побільшало.  Без електропостачання повністю 15 населених пунктів, частково знеструмлені вулиці 13 населених пунктів. Найбільше вимкнень на Верховинщині. Також негода зачепила Городенківщину, Долинщину, Косівщину та Рогатинщину.

 

⚡️Енергетики працюють на місцях аварій від початку знеструмлень, але вітер раз за разом створює нові обриви на лініях, нові аварійні ситуації. Крім того, вітер суттєво затримує відновлення електропостачання, оскільки дощ і вітер створюють небезпечні умови роботи. Тому спрогнозувати, коли світло буде в домівках і чи будуть ставатись повторні аварії, складно. Наші бригади роблять все можливе, щоб відновити електропостачання до кінця доби, незважаючи на складні погодні умови.

🚩Просимо з розуміння ставитись до вимкнень, спричинених негодою.

У чат-боті Viber https://chats.viber.com/oeifuabot можна подати заявку про вимкнення та дізнатись орієнтовні години відновлення електропостачання. Дізнатись про стан аварійних вимкнень можна також за посиланням https://oe.if.ua/uk/shutdowns_table.

❗️Важливо! Помітивши обірваний провід, не наближайтесь до нього ближче, ніж на 8 метрів та за можливості обгородіть ділянку навколо місця аварії в радіусі 8-10 метрів, щоб попередити інших. Не намагайтесь усунути поломку самостійно – телефонуйте на 0 800 50 40 20  та дочекайтесь приїзду фахівців. Бережіть себе.