Logo mob
Особистий кабінет

24 Травня 2023, 11:09

Під «напругою»: про роботу контролерів АТ «Прикарпаттяобленерго»

Щомісяця АТ «Прикарпаттобленерго» нагадує своїм клієнтам про необхідність передавати покази лічильника електроенергії. Поруч із тим, до клієнтів періодично приходять контролери. Прикарпатці часто питають чому контролери досі роблять обходи, чи мають вони право заходити на приватну територію і чи мають повідомляти про свій прихід заздалегідь. Взаємовідносини контролерів та споживачів насправді чітко регламентовані законом: контролер має обов’язок здійснювати огляди лічильників та знімати їх покази, а споживач – надати безперешкодний доступ.

Як часто та з якою метою контролери роблять обходи?

В компанії сьогодні працює близько  250 контролерів, кожен з яких щодня обходить від 30 адрес в гірській місцевості до 420 адрес у обласному центрі. За законом, контролери обленерго не просто можуть, а зобов’язані відвідувати кожного із 560 тисяч споживачів не рідше, ніж раз на пів року, але можуть і значно частіше. Тобто, хоча б раз у пів року контролер мусить побачити на власні очі лічильник споживача, щоб виконати зобов’язання обленерго перед державою. Справа в тому, що під час огляду контролер не лише фіксує покази лічильника. Він також перевіряє чи прилад обліку працює без помилок, чи не пошкоджений він або встановлені на ньому пломби,  чи ніхто не втручається в роботу лічильника. Також контролер може навчити споживача подавати покази самостійно чи прояснить споживачу питання щодо розподілу електроенергії.

Чи має право контролер заходити на приватну територію?

Не кожен знає, що лічильники – на обліку обленерго, і по суті є власністю компанії. Щоб виконати свою роботу, контролер, відповідно до закону, має мати безперешкодний доступ до приладу обліку. Тому, контролер має повне право зайти на подвір’я, навіть без відома господарів, попросити впустити його до лічильника, що в оселі. І відмовляти йому в доступі до приладу обліку – порушення закону. Тому, щоб уникнути конфліктних ситуацій, прилади обліку краще розміщувати на фасадах будинку.

Коли приходять контролери та як вони отримують доступ до лічильника, коли господарів немає вдома?

Кожен контролер має закріплену «зону обслуговування» та складений графік зняття показів.  Контролери працюють, як правило, поза традиційними робочими годинами, навіть у суботу, оскільки споживачі в робочі години переважно на роботі. Як правило, більшість контролерів зі стажем роботи знають своїх «підопічних», мають їхні номери телефонів і домовитись про огляд лічильника не становить проблеми. Або ж контролери, не заставши вдома господарів і не потрапивши до лічильника, можуть залишити записку з контактним номером телефону, щоб домовитись про дату наступного відвідування.  Але спеціальне попередження споживача про обхід контролера законом не передбачено.

Чи можуть вимкнути світло через недопуск контролера?

Те, що споживач кожного місяця вчасно передає показники лічильника, не звільняє від обов’язку забезпечувати доступ представникам обленерго для зняття показів, проведення технічної перевірки засобу комерційного обліку та контролю за рівнем споживання електричної енергії. Недопущення контролера – це порушення п.5.5.5 Правил роздрібного ринку електричної енергії. І наслідком цього порушення може стати відключення електричної енергії.  

Як захищені контролери від загроз професійного характеру?

Робота контролерів – це теж свого роду робота «під напругою». По перше, різні погодні умови, які не звільняють працівника від його обов’язку здійснити обхід.  По друге, бувають різні ситуації, які загрожують безпеці працівників. До прикладу, агресивні собаки (безпритульні та, навіть, домашні) чи конфліктно налаштовані споживачі.

Щоб навчитись уникати конфліктних ситуацій та проблем зі споживачами, контролери проходять тренінги та навчання, зустрічі, на яких діляться досвідом та порадами. А від нападу небезпечних тварин, у випадку загрози життю чи здоров’ю, контролери захищаються відлякувачами собак, який вважається нешкідливим для тварин. Це необхідний засіб, оскільки щонайменше раз у місяць контролери компанії повідомляють про напад собак.

АТ «Прикарпаттяобленерго» звертаються до мешканців Прикарпаття з проханням з повагою та розумінням ставитись до працівників компанії та сприяти контролерам у доступі до лічильника, адже це відповідальна та важлива робота.