Logo mob
Особистий кабінет

02 Серпня 2023, 10:00

Увага, штормове попередження: чим небезпечна негода

За прогнозами синоптиків сьогодні, 2 серпня, на території області будуть спостерігатися складні погодні умови: посилення вітру, дощі, місцями грози. Прикарпатські енергетики попереджають, що при негоді можливі обриви проводів ліній електропередач, існує загроза ураження електричним струмом від обірваного проводу.

Щоб цього не трапилося, фахівці АТ «Прикарпаттяобленерго» просять дотримуватися таких порад:

1. Якщо ви побачили обірваний на землі чи в повітрі, відійдіть від нього на безпечну відстань 8 метрів, щоб уникнути можливої дії напруги.

2. Зверніться в кол-центр АТ «Прикарпаттяобленерго» за номером телефону 0-800-50-40-20 та повідомте про проблему.

3. За можливості залишайтеся на місці до прибуття працівників АТ «Прикарпаттяобленерго». Здійснюйте охорону ділянки з обірваним проводом та повідомляйте про небезпеку перехожих.

Враховуйте також «крокову напругу», коли при ходьбі біля обірваного проводу, що лежить на землі, створюється різниця потенціалів – вона може стати смертельною. У такому випадку потрібно йти «гусячим кроком», ставити ногу за ногою, уникаючи відриву однієї ноги від іншої. Іти треба розмірено, не поспішаючи.

Зберігайте собі правила поводження біля обірваних проводів та поширюйте їх для своїх рідних. Пам’ятайте, що правильні дії допоможуть уникнути небезпеки та навіть врятувати життя!