Logo mob
Особистий кабінет

16 Серпня 2023, 09:30

Увага! Можливі тимчасові вимкнення

Вчора о 23:00 сталося аварійне вимкнення на підстанції ЦНДЛ, з ладу вийшло  відразу три підземні високовольтні кабельні лінії. Тимчасово без електропостачання залишалися будинки в районі вулиць Пулюя, Галицької, Хотинської, Північного Бульвару, Промислової.

«З початку весни ми розпочали масштабну реконструкцію на підстанції ЦНДЛ, коментує Ігор Пархуць, директор філії «Центральна». Через це в цьому районі ненадійні схеми заживлення. Маємо великі навантаження на приєднання. Додаткове навантаження зросло і через аномальну спеку, оскільки споживачі частіше вмикають кондиціонери. Ця ситуація призвела до пошкодження кабельних ліній».

Аварійним бригадам вдалося виявити пошкодження. Електропостачання було відновлено до 2:00 години ночі. Зараз аварійно-відновлювальні роботи тривають. Тому можливі часткові вимкнення протягом доби, оскільки бригадам доведеться робити короткочасні перемикання.

Загалом реконструкція на високовольтній підстанції триватиме орієнтовно до початку опалювального сезону. Енергетики робитимуть все можливе, щоб планових вимкнень було якомога менше, але зовсім обійтись без них не вийде. Також, до завершення робіт можливе зниження якості електропостачання, порушення надійності та якості електропостачання у мешканців вулиць Пулюя, Карпатська, Довга, Північний Бульвар, Зв’язкова та частково вулиць Набережна, Галицька, Княгинин, Гарбарська та суміжних із ними.

Прикарпатські енергетики просять мешканців згаданої частини міста за можливості не перенавантажувати електромережі, обмежити використання енергоємних приладів.  

У разі відстутності електропостачання, дізнатися про вимкнення і приблизний час відновлення електропостачання можна на сайті компанії під кнопкою «Немає світла» https://oe.if.ua/uk/shutdowns_table , або в чат-боті компанії у Viber https://chats.viber.com/oeifuabot за особовим рахунком під кнопкою «Відсутнє світло».