Logo mob
Особистий кабінет

28.08.2023

Енергетики попереджають: будьте обережні біля енергооб’єктів у спеку

На Прикарпатті протягом 28-29 серпня температура повітря підніметься до 32-34 градусів тепла. У зв’язку з цим, в Івано-Франківській області зберігається підвищений рівень пожежної небезпеки. Фахівці АТ «Прикарпаттяобленерго» закликають бути обачними поблизу енергетичних об’єктів.

У спекотні дні збільшується ризик виникнення загорань і пожеж. Забороняється розводити вогнище біля ліній електропередач і трансформаторних підстанцій. Також категорично забороняється спалювати сухостій, залишати легкозаймисті матеріали чи сміття.

Нагадуємо, охоронна зона для повітряних ліній електропередач встановлюється в залежності від класу напруги лінії на відстані від крайніх проводів:

  • до 1 кВ - 2 метри
  • до 20 кВ – 10 метрів
  • 35 кВ - 15 метрів
  • 110 кВ - 20 метрів

Навіть найменша іскра у час спеки може спровокувати велику пожежу та стати причиною аварійних знеструмлень. Під дією вогню провід може перегрітись і обірватися. Через це можливе ураження струмом, що несе небезпеку здоров’ю та життю людини.

Якщо ви побачили обірваний провід, відійдіть від нього на відстань від 8 метрів та повідомте про проблему кол-центр АТ «Прикарпаттяобленерго» за телефоном: 0 80 50 40 20. У випадку виникнення вогню, не намагайтеся загасити його самостійно. Одразу телефонуйте за номером «101», щоб рятувальники ліквідували займання.