Logo mob
Особистий кабінет

12 Вересня 2023, 09:00

Зеленський попередив, що «російське зло теж готується до зими»

Президент Володимир Зеленський заявив, що росія готується до того, щоб зимою «нести страждання» українцям через удари по інфраструктурі. Тому кожен повинен зробити все можливе, щоб Україні вдалося вистояти зимою.

Про це президент заявив у своєму зверненні 9 вересня. За його словами, керівники обласних адміністрацій тепер звітуватимуть щоденно про підготовку до зими.

«Стійкість – ключове питання. Передусім наша енергетична стійкість. Те, що потрібно зробити перед зимою, і те, що вже зроблено... Чітко усвідомлюємо, що російське зло теж готується до зими - готується нести страждання. І кожен зараз у державному секторі та в місцевій владі повинен зробити все можливе, а коли потрібно, то й неможливе, щоб Україні вдалося вистояти зимою та зберегти повну функціональність. ППО, підготовка енергетики, соціальної системи, відповідні пакети підтримки від партнерів - усі посадові особи та командувачі мають чіткі завдання», - заявив глава держави.

Також, за словами президента, партнери пообіцяли, що Україна отримає більше установок ППО «Гепард» для захисту енергетичної мережі.

«Але мобілізуємо всі сили. Щоб збільшити ще й постачання різних систем ППО і сам фізичний захист обʼєктів», - додав він.

Представник ГУР Вадим Скібіцький вважає, що загроза ударів по українській енергосистемі залишається актуальною, а рф, ймовірно, знову використовуватиме одночасно ракети і дрони, щоб ускладнити роботу ППО. До слова, станом на зараз вдалося відновити всі українські об’єкти теплової генерації, пошкоджені минулої зими російськими ударами, йде створення резервів.

Тим часом, голова Міненерго Герман Галущенко також заявив, що наступного опалювального сезону слід очікувати повторення ракетних атак по об’єктах енергосистеми України.

Джерело: UA.News