Logo mob
Особистий кабінет

06 Листопада 2023, 13:00

В Івано-Франківську завершують ремонт підстанції, що живить центральну частину міста

На одній з важливих підстанцій обласного центру завершили роботи з її реконструкції. Відтак відновлено надійність електропостачання для жителів центральної частини міста, яка була знижена через проведення відповідних робіт з реконструкції.

Масштабна реконструкція підстанції розпочалася навесні 2023 року. Для того, щоб забезпечити якісне електропостачання, замінено старе обладнання на нове та встановлено інший трансформатор, який усунув проблему дефіциту потужності. Також все обладнання по мережі 35 кВ перенесено в добудовану закриту будівлю. Таким чином зменшився ризик, пов’язаний з електробезпекою під час виконання робіт.  Окрім того реалізовано автоматизований підхід до обладнання 10 кВ, що у свою чергу дозволить оперативніше проводити роботи з відновлення електропостачання у разі його відключення.

Усі основні роботи вже проведені.  Реконструкція підстанції та оновлення обладнання забезпечать надійність і безперебійне постачання електроенергії для споживачів. До кінця цього року будуть проведені також заходи з благоустрою території навколо підстанції. Тож енергетики дякують споживачам за розуміння ситуації та тимчасові незручності, які виникали внаслідок проведення робіт з реконструкції підстанції. Але це того було варте, щоб надалі бути з надійним електропостачанням.

Нагадуємо, слідкувати за актуальною інформацією про аварійні та планові відключення можна:

1. На стартовій сторінці сайту під кнопкою «Вимкнення»: https://www.oe.if.ua/uk/shutdowns_table. Необхідно ввести свою адресу або номер особового рахунку.

2. У меню Viber-боту обленерго за номером особового рахунку: https://chats.viber.com/oeifuabot. Кнопки «Відсутнє світло» – «Перевірка активних вимкнень за адресою».