Logo mob
Особистий кабінет

27 Грудня 2023, 16:00

Новий спільний Проєкт з USAID

«Прикарпаттяобленерго» розпочало діагностику та покращення інформаційної безпеки у співпраці з Проєктом USAID "Кібербезпека критично важливої інфраструктури України

На тлі стрімкого технологічного розвитку та постійних викликів у цифровому просторі, АТ «Прикарпаттяобленерго» розширює міжнародну співпрацю, розпочинаючи наступний етап у впровадженні передових підходів до захисту інформаційних систем. Товариство почало реалізацію нового 10 місячного проєкту, метою якого є впровадження ідей і технологій, які допоможуть АТ «Прикарпаттяобленерго» ефективніше досягати бізнес-цілей та підвищити надійність послуги з розподілу електроенергії споживачам Івано-Франківської області.

Завдяки підтримці Проєкту USAID "Кібербезпека критично важливої інфраструктури України", компанія започаткувала співпрацю у сфері діагностики та покращення інформаційної безпеки, застосовуючи методи та рекомендації стандарту NIST CyberSecurity Framework (Національний інститут стандартів і технологій США – провідний орган у галузі стандартів захисту інформації).

Як зазначає, начальник відділу стратегічного планування та аудиту АТ «Прикарпаттяобленерго» Андрій Грабчук, проєкт передбачає діагностику ключових процесів з метою визначення поточного стану захищеності інформаційного середовища та підвищення зрілості бізнес-процесів Товариства. В рамках проєкту буде здійснено  імплементацію рекомендацій з впровадження кращих практик управління відповідно до NIST CyberSecurity Framework. Стандарт фокусується на впровадження в Товаристві концепції постійного вдосконалення. Впровадження рекомендацій допоможе ефективніше здійснювати аналіз потенційних загроз та ризиків, краще розуміти вразливості та приймати обґрунтовані рішення з вдосконалення різноманітних елементів системи управління.

Ця ініціатива спрямована на посилення захисту електричних мереж, а отже, на покращення якості та надійності послуг, що надаються споживачам електроенергії. Впровадження вимог і рекомендацій NIST є важливим стратегічним кроком для розвитку компанії, яка активно веде міжнародну співпрацю, успішно беручи участь в споріднених проєктах ELECTRON та eFORT, за підтримки Європейського Союзу в рамках програм HORIZON 2020 та HORIZON EUROPE.