Logo mob
Особистий кабінет

10 Січня 2024, 15:00

АТ «Прикарпаттяобленерго» повертається до довоєнного порядку приєднання

Першого січня 2024-го року були відновлені стандартні та нестандартні приєднання до електричних мереж, що були призупинені внаслідок початку повномасштабного вторгнення. Тепер, відповідно до рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, АТ «Прикарпаттяобленерго» відновлює надання послуг з приєднання.

«29 грудня була прийнята постанова про повернення до вимог Кодексу систем розподілу у частині «Приєднання до електромереж». Тобто немає вже тимчасового приєднання до електромереж, є стандартне, нестандартне, «під ключ» з проектуванням лінійної частини. Також прийнято дві постанови, якими затверджено ставки плати за стандартне і нестандартне приєднання. Тобто ми повертаємося до довоєнних порядків приєднання до електромереж, коли споживач, знаючи яку напругу хоче та знаючи ставки плати, розуміє, яку вартість має заплатити», - коментує директор з управління активами Олег Сеник.

Таким чином споживач зможе спрогнозувати ціну приєднання та вирішити, чи буде для нього це доцільно.

Ставки плати за стандартне та нестандартне приєднання можна дізнатися на сайті: Головна сторінка - Клієнтам - Приєднання до електричних мереж або за посиланням.