Logo mob
Особистий кабінет

16 Січня 2024, 12:00

Що таке планові роботи і навіщо їх проводять?

Для того, щоб електрообладнання залишалося справним, а вдома чи на роботі було світло, прикарпатські енергетики періодично проводять планові роботи. Для цього в цілях безпеки часто потрібно знеструмити лінії. Втім, декілька планових годин без електропостачання можуть запобігти тривалій відсутності світла внаслідок аварії.

Серед основних планових робіт, які зазвичай виконують енергетики:

  • капітальний ремонт повітряних ліній або їхнє технічне обслуговування:
  • ремонт трансформаторних підстанцій;
  • усунення дефектів електрообладнання;
  • розчищення траси повітряних ліній та інші.

У зимовий період працівники АТ «Прикарпаттяобленерго» здебільшого виконують заплановані роботи, що стосуються стану обладнання, та проводять чистки трас. Якщо ж температура повітря опуститься нижче 10 градусів морозу, планові роботи переносяться. Тривалість робіт залежить від їхнього різновиду та місцевості (до прикладу, гірські рельєфи або населені пункти на рівнинах).

Тож якщо у вас відсутнє електропостачання, скористайтеся кнопкою «Вимкнення» на головній сторінці сайту АТ «Прикарпаттяобленерго»: https://oe.if.ua/uk/shutdowns_table або Viber-ботом: https://chats.viber.com/oeifuabot (Головне меню – Відсутнє світло – Перевірка активних вимкнень за адресою).

Нагадуємо, що сповіщення про планові вимкнення електроенергії також надходять через Viber-бот компанії та через голосові повідомлення.