Logo mob
Особистий кабінет

25 Січня 2024, 16:00

Наголошуємо на необхідності допускати представників обленерго до лічильників

Працівники АТ «Прикарпаттяобленерго» наголошують на необхідності допуску до лічильників та інших засобів вимірювальної техніки. В разі недопуску, на споживачів складається відповідний акт, що є підставою для повного або часткового припинення електропостачання.

Споживач повинен забезпечити безперешкодний доступ до вузла обліку після того, як представник обленерго пред’явить службове посвідчення. Відповідно до чинної редакції Правил роздрібного ринку електричної енергії, енергетикам потрібен доступ до лічильника для:

- проведення технічної перевірки засобів вимірювання;

- для контролю за рівнем споживання електричної енергії та потужності;

- для вимірювання показників якості електричної енергії; для контрольного огляду електричних мереж, здійснення заміни приладів обліку;

- для повірки або виконання відключення/обмеження споживання.

Якщо споживач протягом двох розрахункових періодів не підпускає енергетиків до лічильника, то такий факт фіксується актом про недопуск та стає причиною, щоб частково або повністю припинити електропостачання для споживача.

Відновлення електроживлення електроустановок споживача, електроживлення яких було припинено за недопуск до лічильника, здійснюється енергетиками  протягом 3 робочих днів у містах та 5 робочих днів у сільській місцевості,  після надання споживачем допуску до лічильників та інших засобів вимірювальної техніки та  оплати робіт з припинення та відновлення електроживлення електроустановки споживача (повторне підключення електроустановки).